28.10.2010

Slits

I Heard It Through The Grapevine med The Slits er min favoritt cover låt for tida. Den er henta fra debutskiva Cut fra 1979.










The Slits - I Heard It Through The Grapevine


Young Mammals

Verden flyt over av indienewwaveskrangleband, band som Vampire Weekend, som leverer på ei skive for så å komme tilbake og levere det samme på nytt, men denne gangen totalt blotta for karisma. Det skal vel ikkje så mykje til for å komme ut av sin egen boks? Eg synes Young Mammals  er noko av det meir lovandes eg har hørt dei siste månedane, masse spanande innfall som gjer det heile til meir enn ei rutine.

Young Mammals - Confetti


27.10.2010

Donny Hathaway

Fleire av dykk veit jo eg er fole glad i soul, og no har vi kome til ein kar som eg synes har samme kvaliteter som Sam Cooke når det kjem til synging. Forskjellen er at Donny Hathaway lena seg meir mot djæssi soul sanger, ala masse av det Ray Charles har vore kjent for. Er meget glad i Ray også, men blir litt lei av stemma hans over tid, det skjer ikkje når det gjelder Donny, der er det som oftest arrangementa som kan bli for masse. Liker definitivt best dei som er heilt enkle, og som gir rom til stemma hans. For den er faen meg heilt fantastisk! Normalt er eg litt skeptisk til easy listening musikk, men kan du synge så når du fram til dei nervestrengane som gir deg støtte på veien. Kven er så denne karen? Starta sjølsagt å synge i kirka i Chicago, lærte seg å spille piano i tidlig alder, noko som la grunnlaget for at han vart ein annerkjent låtskriver, studiomusiker pg produsent. Han har bidratt på skiver til Staple Singers, Aretha Franklin, The Impressions, Curtis Mayfield, Jerry Butler.....osv osv. Han starta etterkvart på si eiga solo karriere med skiva Everything Is Everything (1970), og gav ut yttligere 5 skiver før han daua så alt for tidlig i 1979, kun 33 år gamal. Han fikk mentale problemer og hevda at:"white people were trying to kill me and had connected my brain to a machine, for the purpose of stealing my music." Han vart funnen på fortauet nedanfor hans leilighet i 15 etasje. Donny Hathaway har influert artister som Alicia Keys (legg merke til introen på A Song For You, høyres det kjent ut?), Beyonce, Stevie Wonder og Usher for å nevne nokre. Anbefalte skiver er Everything Is Everything (1970), Live (1972) og These Songs For You, Live! (2004).

Donny Hathaway - Jealous Guy


Donny Hathaway - He aint heavy, hes my brother


Donny Hathaway - A song for you

26.10.2010

Parlovr

Parlovr er endelig tilbake med nytt materiale. Dei er i disse dager ute med EPn Hell/Heaven/Big/Love. Sjekk ut fleire sanga fra deira debutalbum fra 2008 her

Parlovr - Hell, heaven

Diverse greier

Må sei eg vart virkelig forundra når eg sjekka ut Allmusic i går og såg at dei hadde plukka ut skiva Trio av og med Trio som Album Of The Day. Det er jo rett og slett fantastisk, og eg måtte jo sjølsagt legge ut ei par spor fra denne skiva. Eg er ein trofast fan, og har sjølsagt alle skiver på vinyl.








Trio - Broken hearts for you and me


Trio - Sunday you need love monday be alone



Fekk tips om å sjekke ut Wetdog, ein trio fra London, og ja, dette kan absolutt funke. Men skjønner ikkje heilt kvifor dei minner meg om Bow Wow Wow.



Eit anna band som gjer meg i godt humør for tida er The Vaccines. Dette er skranglerock med 60s vibe. Dei er i disse dager ute med 7" på labelen Marshall Teller Records

The Vaccines - Wreckin Bar


The Vaccines - Blow It Up 

25.10.2010

Anti Poison Slammer

Eg var på Revolver på lørdag ifb med plateselskapet Tonehjulet Kräftpest sitt slepp av samleskiva "I Dont Wanna Be A Part Of Your So Called Punk". Ein kveld stappa med punk, reagge og hardcore. Ein bra kveld med ålreit standard på banda, men det var spesielt eitt band som stakk seg ut: Anti Poison Slammer. Ein indierock trio bestånde av ein trommis som ser gal ut, ei jente på vokal og bass og ein gitarist med masse pedaler.  Dei hadde ein utrolig deilig sjarm med masse energi. Er jaggu lenge sidan eg har kosa meg så masse på ein konsert med eit norsk band. Er faktisk litt usikker på dei har gitt ut noko så langt, og den einaste låta eg har er fra samleskiva. Den er nok ikkje den beste sangen, men gir deg iallefall ein peikepinne på kva slags musikk dei har å by på. Om du har mulighet så anbefaler eg deg å få sett dei live.

Anti Poison Slammer - Fold The Curl

Soul for Sjela er endelig tilbake

Hei alle saman. Pga teknisk tullball vart det vanskli å få flytta bloggen så eg gir blanke jammer og slår meg til ro med å bruke blogspot videre, sjølv om den ikkje har dei beste løsningane så er den iallefall gratis, faktisk så har det skrangla inn nokre kroner vi reklame. Vel, uansett, no er eg tilbake og SoulForSjela skal bli oppdatert sånn ca 2-3 ganger i uka.

Først ut er The Staple Singers og nokre spor fra deira fantastiske utgivelse på Epic fra 1965 spelt inn live i Chicago New Nazareth Church: Freedom Highway. Dette er ei skive eg har vore på leit etter lenge, men den har desverre ikkje blitt gitt ut på CD, og det har vore vanskelig å finne eit ex som var NM. Du må ikkje blande saman med skiva Freedom Highway på CD som Legacy gav ut i 1991, for den inneholder kun 2 sanger fra live skiva, og resten er studio opptak fra andre Epic innspelingar, det er bra det og, men ikkje bra nok.

Freedom Highway vart mi favoritt gospel skive etter første gjennomlytting. Denne skiva overgår andre såkalla gullkorn som Shakin the Rafters av og med Abyssinian Baptist Gospel Choire eller Pastor T.L Barrett si skive Like A Ship....(without a sail). Det som skiller denne skiva fra andre gospel skiver er at Roebeck "Pops" Staples svampete blues gitar, samt dei ekstremt tette harmoniane skapt av hans 4 barn: Mavis, Cleotha, Pervis og Yvonne, der sjølsagt Mavis er den store stjerna når det kjem til vokal prestasjoner. Andre element som gjer dette til ei glede å høyra på er at bandet også består av ein groovy trommis og ein på ståbass (har ikkje klart å spore opp kven dette er). No har eg ikkje kleia meg til å få ordna utstyr til å rippe vinyl skiver, så eg slenger med dei 2 spora som finnes på Legacy utgivelsen.  

The Staple Singers - Freedom Highway


The Staple Singers - What You Gonna Do