19.10.2011

Petula Clark - Un Jeune Homme Bien


Veit egentlig ikkje så mykje om denne snella, men veit ho gav ut skiver og spelte i filmer. Og no har eg også lært meg at ho gav ut EPer på fransk. Her covrer ho The Kings A Well Respected Man.

Jimmy Bee


Det skjer meg stadig vekk at eg får dilla på ein sang og må høyren den ein slomp med ganga kvar dag, og denne rakkeren av ein energi klatt fenger meg virkelig. Intro og stikk mellom versa er rappa fra Otis Redding / Steve Cropper, men det er ikkje plagsomt. Sangen er som ein trekant: starter rett på sak med obligatorisk ad-lib, roer ned rett inn i versa, har eit uvanlig bridge med heftig presise trommer i 2 runder, før ein går inn i neste bolk med vers og avslutter med meir ad-lib basert på første del av sangen. Så det så. Jimmy Bee kom fra Bay Area og var med i ei mengde do-wop band på 50- og 60-tallet, og vart seinere ein del av The Johnny Otis Show. Gav kun ut ei skive som solo artist, og det var ei live skive i 1973. Det er raw soulfunk, skiva har meget bra lyd, og muligens eg gidder og poste meir om det ein annan gang.

Sudan Dudan


Sudan Dudan må no være ein av norges best bevarte hemmeligheter, noko som er veldig uforståelig. Dette er vakkert, og det er heilt unikt. Det er bare å slenge på Svein Svane og lene deg tilbake og få deg litt kvile. Anbefalast i levande live, neste sjanse er på Crossroads den 26 oktober.

Svein Svane by jandur

Brynnings vise by jandur

Pussy Galore

afrohc: Its ugly. I like it.