17.12.2010

Trio




Gamle helta live fra Radio Bremen 1982. Ein merkelig gjeng, som du kan lese meir om her. No skal eg sjekke ut DVDen Best Of Trio som kom med posten i dag. Kjenner eg er litt skeptisk da eg trur den kun består av cheezy videos, men er eg heldig bør det være eit live klipp eller to.

Trio - Los Paul



16.12.2010

The Dictators

Har ikkje så masse til overs for proto-punk, men må innrømme eg er meget svak for låta Two Tub Man av og med The Dictators.

Lee Dorsey


Lee Dorsey (1924 - 1986) har alltid vore eit navn som har dukka opp i ny og ne, av ein eller anna grunn har eg fått det føre meg at det var i samme gata som Paul Anka, og har aldri gødda å sjekka det meir ut. Før eg oppdaga at ein av mine favoritter med gruppa Trio var opprinnelig Lees første hit i 1961: Ya Ya. Sangen var inspirert av ein gjeng med onga som chanta barnerim. Så eg skaffa meg skiva The Hits (1961-1970), og eg digga det max! Det viser jo seg at han står bak klassikera som Working in the Coalmine og Yes We Can. Det skada heller ikkje at det er medlemmer fra The Meters som trakterer instrumenta.  Om du digger R&B fra 60-tallet, da er Lee Dorsey mannen du har venta på.

Lee Dorsey - Working In The Coalmine


Lee Dorsey - Ya Ya

14.12.2010

Crocodiles


Denna songen kjem på riktig tid, for den oser av sommer. Noisepop duo fra San Diego som smelter saman Dee Lites Groove Is In The Heart med Beach Boys California Girls. Sangen finnes på b-sida på singelen Sleep Forever. Digg!

Crocodiles - Groove Is In The Heart / California Girls

Old Smile

Eg las på nettet at det var ei blanding av ambient psykodelia, jazz og folk rolled up in one. Skeptisk når eg lasta ned, og solgt når eg satte på. Dette er rett og slett eit utrolig spanande band som er trofast mot sine ideer, uten at det går på bekostning av allsidighet. Last ned her. Har ikkje funne så masse info på dei, uten at Tom Herman fra det Arches er med, også eit band som er verdt å sjekke ut.

Old Smile - Mirrors


Old Smile - Under city lights