07.10.2012

Bob Marley

Må innrømmast at det er ikkje mykje eg høyrer på Bob Marley lenger, egentlig reggae generelt. Men skulle gjerne ønske at det fantes nok materiale med god nok kvalitet der han framfører sanger med kun han og ein akustisk gitar, nett som denne versjonen av den flotte sangen Comin In From The Cold. Det er bare ein ting som irriterer, og det er den derre effektronkinga.

The Everly Brothers

Kom til å tenke på eit bilde fra eg var liten, type 10 år, sittandes i trusa ved anlegget med ei Beatles skive i hånda, store monster av noke høyrelurar tredd nedover haude, på gulvet ligger badmington racket klar som gitar. Eg høyrde sjukt masse på Beatles, og det forklarer kanskje litt kvifor eg er ein sucker for harmonier og fleirsang, og tenker da ikkje på den derre OOOO & AAAAAinga til Beach Boys, for den får meg bare til å kjede meg. Så tanken om det bildet fekk meg til å spinne videre på at min mor hadde gitt meg ein gamal MC som visst nok skulle være den første musikken eg sjølv hadde spart til, og det var ein samle MC med The Everly Brothers med dei i svart/kvitt i front med rød bakgrunn. Sitter og høyrer på den no, og det er godt mulig det var her det starta. Under er gutta i topp form i eit TV show fra 1964, og ripper igjennom den utrolig fengandes sangen Gone, Gone, Gone fra skiva med samme navn (1964). Sangen er sjølvsagt skreve av brødrene Don og Phil Everly. Du kjenner den nok igjen.


The Legend Of Bo Diddley

Dette har vore ein bra dag, sjølv om eg har måtte søtte inne på denne deilige høstdagen og jobba, men det er egentlig ikkje så farlig når ein så kjem over skatter som dette. Eg kan bare ikkje skjønne at eg ikkje har bompa bort i denne promo filmen av Bo Diddley fra 1966 før no. Håper den ein dag kjem ut i forbedra kvalitet. Det er jo skuff kor lite nytt / forbedra materiale fra Bo Diddley som har kome etter han gjekk bort. Heldigvis er det no mulig å skaffe skiver som Beach Party på CD, men eg håper det om ikkje lenge blir satt saman ein dokumentar om hans fantastiske liv.

Lee Fields & The Expressions

16 november.
 
Lee Fields & The Expressions - Still Hanging On from Yours Truly on Vimeo.

Tame Impala

19 oktober.

Freddie "The Canonball Texan" King

Freddie King (1934 - 1976) var ein av The Three Kings, og eg foretrekker han glatt forran Albert og BB. Det er bare å sjekke ut live skiva hans fra Ann Arbor Blues Festival (1969). Her er ein fin snutt fra Travis County Jail kor han underholder dei innsatte.