30.01.2012

Sister Rosetta Tharpe


Sister Rosetta Tharpe (1915 - 1973) er bare så jævla kewl! Ho hadde si storhetstid på 30 og 40-tallet der ho blanda spirituelle tekster med rocknroll komp, og ho har i ettertid blitt kalla "the original soul sister". Dette er dama som hadde større balla en Sam Cooke som var livredd for å bli utstøtt for å krysse over til pop folket. Det er egentlig ikkje så mykje meir å sei, for Du bør høyre meir ved å skaffe deg The Original Soul Sister (disc 1-4) så har du det du trenger når verden går til helvete. Er det greit, ell?

Clues


Morro, eg kom akkurat over ein video med dette fine indie orkesteret fra Montreal (sjølvsagt) som eg hadde dilla på i 2009 når dei kom med den s/t debut skiva på Constellation Records. Årsaken til at eg starta å høyre på Clues er Alden Penner (som starta Clues saman med Brendan Reed) som var ein sjefane i bandet Unicorns (2000 - 2009) og som gav ut 3 flotte skiver. Sidan 2002 har eg følgt alt det Alden Penner har rota rundt med, og når han hærjer i indie/lo-fi-land så har han aldri skuffa meg.

Clues "Haarp" from Constellation Records on Vimeo.


Remember Severed Head - Clues
Denne skiva med Raw + Rare + Otherworldly African-American Gospel (1944 - 2007) er satt saman av Mike McGonigal, og det tar litt tid å få absorbert da det er snakk om 80 sanger fordelt på 3 skiver. Denne samlinga med nesten 4 timer med hidden gems består hovedsakelig av sanger som aldri har vore tilgjengelig på CD (eller andre moderande format), og sangane er hovedsakelig fra før andre verdenskrig. Eg må innrømme det er jaggu meg mykje som er drit på denne skiva, og nokre sanger som er så sjukt ute at eg skjønner ikkje bæret og ein del sanger som har så sjabby lyd at det er låkt å høyre på. MEN med tanke på antallet med sanger så er der sjølvsagt nok av godbiter. Lyden fra denne tida har alltid fascinert meg, og eg trur kjærleiken for den starta da eg ramla over The Carter Family da eg bodde i Arendal og kjeda vette av meg.

Nobody Knows - Robert Brown & The Sons Of The South


I Made A Vow To The Lord - Rev. Steward & Family


I Love The Lord - Clear Creek Missionary Baptist Church Congregation